Türkiye
Az konuş, çok çalış..

Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

Archman - Xfce 2018.05 Kod adı: Kız Kulesi

13 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
3,783 Görüntüleme
tulliana
(@tulliana)
Gönderiler: 3510
Famed Member Admin
Konu başlatıcı
 

Selamlar...

Kıymetli topluluğumuz;

Archman - Xfce 2018.05 Kod adı: Kız Kulesi - Kararlı Sürüm Hazır

Archman Linux, Arch Linuxtan türetimiş bir linux dağıtımıdır. Hızlı, görsel, kararlı ve kolaydır.

Archman GNU/Linux dağıtımı Arch Linux tabanlıdır ve bağımsız bir projedir. Arch Linux ile resmi bir bağı yoktur. Her sürüm için sorunlar ve pürüzler olmaması adına  mümkün olduğunca yoğun testler yapılır. Kullanıcılardan gelen geri bildirimler de değerlendirilerek makul olanları çalışmalara dahil edilir.

Archman GNU/Linux, sürüm numarası olarak inşa edildiği tarihleri kullanacaktır. Ancak her kararlı sürüme bir kod isim de vereceğiz. 1 yıllık başarılı geçmişimiz boyunca büyük kedilerin isimlerini kod isim olarak kullandık ve sizlere tanıtmaya çalıştık.

2018-05 sürümlerimizden itibaren kod isim olarak ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin, önemli değerlerinin tanıtımını yapacağız. Archman - Xfce 2018.05 sürümün Kod adı: Kız Kulesi olmuştur. Kız Kulesi ile ilgili bilgileri aşağıda göreceksiniz. Ayrıca kullanıcı belgeleri altındaki popüler her türden uzantılara da kız kulesi ile ilgili dosyalar koyduk. Bunu da ekran çıktılarında aşağıda görebilirsiniz.

KIZ KULESİ (MAIDEN'S TOWER)


Kız Kulesi, hakkında çeşitli rivayetler anlatılan, efsanelere konu olan, İstanbul Boğazı'nın Marmara Denizi'ne yakın kısmında, Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş yapıdır.

Üsküdar'ın sembolü haline gelen kule, Üsküdar’da Bizans devrinden kalan tek eserdir. MÖ 24 yıllarına kadar uzanan tarihi bir geçmişe sahip olan kule, Karadeniz’in Marmara ile birleştiği yerde küçük bir ada üzerinde kurulmuştur. Bazı Avrupalı tarihçiler buraya Leander Kulesi derler. Kule hakkında pek çok rivayetler bulunmaktadır. Evliya Çelebi kuleyi şöyle tarif eder:
“ Deniz içinde karadan bir ok atımı uzak, dört köşe, sanatkarane yapılmış bir yüksek kuledir. Yüksekliği tam 80 (seksen) arşındır. Sathı mesehası iki yüz adımdır. İki taraftan kapısı vardır. ”

Bugün görülen kulenin temelleri ve alt katın önemli kısımları II. Mehmed devri yapısıdır. Kulenin etrafındaki sahanlık geniş kaplanmıştır. Üstündeki madalyon halindeki bir mermer levhada, kuleye şimdiki şeklini veren Sultan II. Mahmud'un, Hattat Rasim’in kaleminden çıkmış 1832 tarihli bir tuğrası vardır. Kulenin Eminönü tarafı daha genişçe olup burada bir de sarnıç vardır.

İlk olarak Yunan döneminde bir mezara ev sahipliği yapan bu ada Bizans döneminde inşa edilen ek bina ile gümrük istasyonu olarak kullanılmıştır. Osmanlı döneminde ise gösteri platformundan, savunma kalesine, sürgün istasyonundan, karantina odasına kadar birçok işlev yüklenmiştir. Asli görevi olan ve yüzyıllardan beri varlığı ile insanlara, geceleri ise geçen gemilere göz kırpan feneri ile yol gösterme işlevini hiç kaybetmemiştir.Geçmişten geleceğe en çok da düşlere yol göstermektedir Kız Kulesi. Kız Kulesi 2000 yılında restore edilerek, artık çatal-bıçak seslerinin duyulduğu bir mekân haline dönüştürülmüştür. Kız kulesine ulaşım Salacak ve Ortaköy'den sandallarla yapılmaktadır.

Çok eski tarihi geçmişi olan Kız Kulesi, bir zamanlar, Boğazdan geçen gemilerden vergi alınmak maksadı ile kullanılmıştır. Kule ile Avrupa Yakası boyunca büyük bir zincir çekilmiş ve gemilerin Anadolu Yakası ile Kız Kulesi arasından geçişine (o zamanlar gemi boyutları küçük olduğu için geçebilmekteydi) izin verilmiştir. Bir süre sonra Kule, zinciri taşıyamamış ve Avrupa Yakasına doğru yıkılmıştır. Kuleden suyun içine bakıldığında yıkıntıları görülmektedir.

Antik Çağ'da Arkla (küçük kale) ve Damialis (dana yavrusu) adları ile anılan kule, bir ara da "Tour de Leandros" (Leandros'un kulesi) ismi ile ün yapmıştır. Şimdi ise Kız Kulesi ismi ile bütünleşmiş ve bu ismi ile anılmaktadır.

kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1z_Kulesi

Archman - Xfce 2018.05 Kod adı: Kız Kulesi sürümü de öncekiler gibi desteklenmeyen ekran kartı sürücülerini ve wireles sürücülerini tanıyacak şekilde hazırlanmıştır. Arch linux depolarının yanısıra, desteklenmeyen sürücü paketleri, dağıtımımıza has sanat çalışmaları, sistem yükleyici, paket yükleyici gibi paketleri barındıran kendi depomuz da mevcuttur. AUR yani Arch kullanıcıları deposu ise varsayılan olarak etkindir.

Archman GNU/Linux, paket yükleme aracı olarak arkadaşım Guillaume Benoit'in PAMAC uygulamasını kullanır. Ayrıca depomuzda yine arkadaşım olan Alexandre A Arnt'ın paket yükleyicisi OCTOPI'de bulunmaktadır. Sistem yükleyici olarak ise, yine dostlarımdan KDE ekibinin değerli üyesi Teo Mrnjavac tarafından geliştirilen universal framework sistem yükleyici CALAMARES kullanılmıştır. Yani UEFI kurulum desteğimiz vardır.

Simge seti olarak Papirus simge seti kullanılmıştır. Tema ve pencere dekorasyonu olarak ise Arch-Darker-OsX temasını taban alarak üzerinde geliştirme ve uyarlamalar yaptığım Archman-OS tema kullanımıştır. Duvar kağıdı ve giriş arkaplanı olarak, kıymetli arkadaşımız Soner EKER'in fotoğraflarından bir başka hoş çalışma daha kullanılmıştır. Yazıtipi olarak ise Liberation Sans font tipi, öntanımlı font olarak belirlendi. Giriş yöneticisi olarak Lightdm , lightdm-slick-greeter kullanıldı. Geri bildirimlerde alınan talepler üzerine thunderbird e-posta okuyucusu, Türkçe dil paketi ile birlikte varsayılan olarak sisteme dahil edildi. Temel prensip olarak internet bağlantısı olmayan bir kullanıcının standart ihtiyaçlarının tamamını sağlayacak, görsel, zengin, donanım dostu ve düşük kaynak tüketen sürümler hazırlamaktayız.

EKRAN ÇIKTILARI:

Bu sürümde kullanılan belli başlı paketler ve çalışmalardan birkaç örnek:
linux-4.16.6-1(linux çekirdeği)
pamac-aur  6.2.7-2(paket yükleyici)
papirus-icon-theme-20180501-1 (simge seti)
archman-settings-manager  0.5.5-1 (archman ayar yönetimi)
archman-example-files  20180504-1 (archman örnek dosya tipleri)
archman-wallpapers  20180504-1 (archman arkaplan resimleri)
archman-xfce-settings  20180203-1 (Archman Xfce varsayılan ayarları)
archmanos-gtk3-theme  1.4.8-1 (tema ve pencere dekorasyonu (arch-darker-osx tabanlıdır- çalışma: tulliana)
calamares  3.1.13-1 (sistem yükleyici)
Firefox-59.0.2-2 (internet tarayıcı)
Xfce4 4.12.4-1 (masaüstü yöneticisi)
libreoffice-still  5.4.6-2 (ofis uygulamaları)
gimp  2.8.22-1 (resim düzenleyici)
inkscape  0.92.2-8 (vektör düzenleyici)
virtualbox  5.2.10-1 (sanal bilgisayar)
Calamares slaytları (Canemir - Archman geliştirici)
Archman Arkaplanları (Soner EKER - Fotoğrafçı)
En güncel sürücüler
Desteklenmeyen sürücüler (b43-firmware-6.30.163.46-1, xf86-video-sis-0.10.8-3 gibi..)
AUR depoları varsayılan olarak etkindir.
Multilib depolar varsayılan olarak etkindir.
Ekran alıntı kısayolu PrtSc tuşuna atanmıştır.
Üstten açılır terminal F12 tuşuna atanmıştır.
Başlat menüsüne başlat tuşu Super+L atanmıştır.
paketlerin tam listesine buradan bakabilirsiniz.

Kolaylaştırılmış Terminal komutları

sudo pacman -S yerine sadece pac kullanabilirsiniz
pac komutu ile uçbirimden paket yükleyebilirsiniz. Örnek: pac firefox

sudo pacman -Ss yerine sadece pacs kullanabilirsiniz
pacs  komutu ile uçbirimden paket bağımlılıklarına bakabilirsiniz. Örnek: pacs firefox

sudo pacman -Syy yerine sadece pacu kullanabilirsiniz.
pacu komutu ile uçbirimden yansıları yenileyebilirsiniz.

sudo pacman -Syyu yerine sadece update kullanabilirsiniz.
update komutu ile uçbirimden sistemi güncelleyebilirsiniz.

sudo reflector --verbose --latest 15 --sort rate --save /etc/pacman.d/mirrorlist yerine sadece mirrors kullanabilirsiniz.
mirrors komutu ile uçbirimden en hızlı 15 yansıyı belirleyip yansı listesine yani /etc/pacman.d/mirrorlist dosyasına yazabilirsiniz.

sudo reflector --verbose --latest 15 --sort rate --save /etc/pacman.d/mirrorlist && sudo pacman -Syyu yerine sadece upgrade kullanabilirsiniz.
upgrade komutu ile uçbirimden en hızlı 15 yansıyı belirleyip yansı listesine yani /etc/pacman.d/mirrorlist dosyasına yazabilir ve en son güncellemeleri alarak sistem güncellemesi ve sistem yükseltmesi yapabilirsiniz.

sudo pacman -Scc yerine sadece clean kullanabilirsiniz.
clean komutu ile uçbirimden ön bellekte bekleyen ve yer işgal eden eski paketleri ve paket listelerini silip temizleyebilirsiniz.

sudo pacman -R yerine sadece remove kullanabilirsiniz
remove komutu ile uçbirimden bir paketi kaldırabilirsiniz. Örnek: remove firefox

Sağ tık menüsünde orta kısmı Türkçe yapmak için şu komutu girin ve oturumu kapatıp açın:

wget  http://archman.org/source/uca.xml  && mv uca.xml /home/$USER/.config/Thunar/

Başlat menüsünde ofis uygulamarının açıklamalarını Türkçe yapmak için:

git clone  https://github.com/Archman-OS/ofistr.git  && cd ofistr && mkdir /home/$USER/.local/share/applications/ && mv *.desktop /home/$USER/.local/share/applications/

Kurulumdan sonra grubun Türkçe olması için:

sudo leafpad /boot/grub/grub.cfg

girin ve ardından set lang=en_US bulun ve set lang=tr_TR olarak değiştirin. Kaydedip yeniden başlatın, açılış seçeneklerinin Türkçe olduğunu göreceksiniz.

Bu sürümü sanal ve gerçek makinelere kurun, kullanın didikleyin. Taleplerinizi ve tespit ettiğiniz hataları bu başlık altından geri bildirim yapınız. Böylece her sürüm daha öncekinden daha mükemmel bir şekilde size geri dönecektir.
Bu sürüm, kararlı depolardan hazırlanmıştır ve kararlıdır. Kullanıcı taleplerinin ön plana çıkanları ile ortalama bir linux dağıtımının standartları kombine edilerek hazırlanmıştır.

Kararlı sürümü beğeneceğinizi umarım.

KURULUM MEDYASI USB AKTARIMI:

Kurulum medyasını Suse ImageWriter uygulaması ile USB'ye aktarmanızı öneririz. Bu uygulama Archman depomuzda imagewriter olarak bulunur ve Archman sürümlerinde varsayılan olarak kuruludur.

ya da

dd komutları ile kurulum medyasını USB diske yazmak için:
Linux sistem üzerinde terminal üzerinden de kalıbı USB diske yazdırabilirsiniz.
Bunun için önce USB diskinizi şöyle bir komut ile biçimleyin:

sudo mkfs.vfat /dev/sd? -I

ardından kalıbı şu komut ile yazdırınız:

sudo dd bs=4M if=/dosya-yolu/archman.iso of=/dev/sd? status=progress && sync

Bu komuttaki dosya-yolu kalıbın bulunduğu dizindir. Kurulum kalıbı nerede ise o dizini yazmalısınız. archman.iso yerine ise indirdiğiniz kalıbın tam adını yazmalısınız. ? işareti yerine ise usb diskinizin harf etiketini yazmalısınız.

Saygılarımla...

@tulliana

BURADAN İNDİR

SHA1SUM

6c2c37eb29c83b8ee2619cb8843d3acb2e57749f

MD5SUM

bdbecbe2200ebd016449c503668b9d61

Arch tabanlı sistemler ve Archman Linux hakkında daha fazla bilgi ve belgeye ulaşmak için BELGELER bağlantısını incelemeyi unutmayınız

Pacman Komutlarını öğrenmek için buraya, pacman (paket kurulum, sistem güncelleme vb) çözümleri için ise buraya bakabilirsiniz.

Archman linux'u 3 adımda birkaç dakika içinde Arch Linux'a dönüştürmek için buraya bakabilirsiniz.

archman.org - Bizi bilen iyi bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.!

 
Gönderildi : 05/05/2018 5:31 am
(@laz61)
Gönderiler: 104
Estimable Member
 

Hocam iso icerisinde 4.9 kerneli gomme imkanimiz yok mu? Kullandigim usb wifi alicisi yalnizca 4.9 kernelde kararli olarak calisabiliyor.

-LAZ61-
http://www.yucebilgi.net | Türkiye'nin yerli bilgi ansiklopedisi...

 
Gönderildi : 05/05/2018 3:32 pm
tulliana
(@tulliana)
Gönderiler: 3510
Famed Member Admin
Konu başlatıcı
 

Wifi alıcınızın hangi sürücüler ile çalışıyor

archman.org - Bizi bilen iyi bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.!

 
Gönderildi : 05/05/2018 8:48 pm
(@laz61)
Gönderiler: 104
Estimable Member
 

8192eu, ve bu surumun dkms paketi ile calisiyor.

-LAZ61-
http://www.yucebilgi.net | Türkiye'nin yerli bilgi ansiklopedisi...

 
Gönderildi : 06/05/2018 5:07 am
(@yelme)
Gönderiler: 6
Active Member
 

Emeğinize sağlık.
Kernel versiyonunu 3.19 düşürmek kolay mı, güvenlik riski oluşturur mu ve programlar sorunsuz çalışır mı? Malum desteklenmeyen amd sürücüleri için mesa sürücülerinde 2. ekran kartına geçiş yapamadım.
Belirtmek isterim ki wine ile bir kaç dağıtımda açamadığım bir oyunu sizin dağıtımınız hiç uğraştırmadan açtı.

Düzenleme: Rıca etsem 3.19 kernelle güncel sürüm çıkarabilir misiniz? Kernel düşürmeyi denedim açılmadı sistem malum amator bir kullanıcıyım Amd/Amd hibrit kartım var. Hem desteklenmeyen amd sürücüleri için güncel bir sistem olmuş olur.
Yada iki grafik kartı arasında mesa sürücülerinde harici ekran kartına geçmenin bir yolu varsa daha kolay olur hem sizler hem bizler için. 🙂 iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 06/05/2018 1:39 pm
(@tosunpasa)
Gönderiler: 39
Eminent Member
 

merhaba
emeğin için ve hiç durmadan güncelleme yaptığın için teşekkür ederim
2018 e girdikten sonra efi olarak yükleme yapıyorum pc ve nb'a. sorunsuz kuruluyor. her yeni çalışmanızda update ler ve resimler haricinde neler yeni eklenen değiştirilenleri liste halinde eklemeniz mümkün mü ?
başka şekilde sormak gerekiyor ise.... update ile resimler haricinde değişecek neler oluyor içinde ?

kurulum sonrası yaşadığım sorunlar var.
archman ı gerçek pc ye kurarken sistemde sadece 120 lik ssd takılı. kurulum esnasında ekranlarda yeni kullanıcı ve şifresini belirtiyorum.kurulum bitip update ler sonrası ntfs formatlı 4tb lık diskimi takıyorum. maalesef readonly görüyor diski

büyük ihtimal ile bu yeni kullanıcıya ait yetkilendirme sorunu çıkıyor
benzer sorun manjaro da da olmuş idi.
sorum şu.. su ile komut satırından hangi komuyu yazmam lazım ki kurulum sonrası bu tip bağladığım disk veya diğer malzemelerin tam yetkisi .. veya vermek istediğim yetki yi istediğim atamaları hangi komut ile yaparım
örnek olması için /dev/sdb2 olarak gözüküyor

son iso larınıza xrandr yi eklemişsiniz.
2 monitörüm var. bir tanesi dvi diğeri hdmi ile bağlı. her ikisi de 1 nolu portda xrandr ile gördüm.
genişletilmiş ekran olarak kullanıyorum. her 2 mon ümde FHD çözünürlük ve 4-5ms tepkime süreli farklı markalara ait.
özel bir ayar yapmadan misal. hdmi1 e bağlı monitör solda. doğal olarak dvi1 sağda. soldan sağa doğru genişletilmiş FHD çözünürlük şeklinde kullanmam için nasıl bir parametre yazmam lazım ?

daha önceki bir topic de sorumu ve sorunumu yazmış ama cevap alamamış idim. soruna da tam hakim olamayışım ve sorumu da hatalı sormuş da olabilirim
((____ normal şartlarda bu komut ile monitörlerim aktif olarak genişletilmiş olarak kullanıyorum. ama vlc gibi programlar veya smplayer gibi programlar ı monitörler arası geçiş yaptırdığımda bir anlık donma ve menü/boyut değişiklikleri yaşıyorum.. aynı şekilde 2 ekran da birden film seyretmek ister isem ?????....4k çözünürlükte bir film olsun. veya excel de birşeyler yapmak istersem... oyun oynamak istersem..... gerçek bir genişletme nasıl yaparım ?___))

ve giriş ekranındaki ve boot ekranındaki resimleri değiştirmeyi lightdm den yapabileceğimi yazdınız. bende girip ordan istanbul resimlerimden bir tanesi koydum ama maalesef siyah ekrana düştüm. tabiki burda kullanılacak resmin boyut-format-çözünürlük gibi değerlerde sınır olabilir. onları da paylaşmanız mükün mü ?

teşekkürler

 
Gönderildi : 07/05/2018 11:03 am
tulliana
(@tulliana)
Gönderiler: 3510
Famed Member Admin
Konu başlatıcı
 

Bilindiği üzere yuvarlanan bir dağıtım Archman. Her sürümde doğal olarak güncellenmiş paketlerin tamamındaki yeniliklere sahip olmuş oluyor. Eski kurulum medyaları ile devasa güncellemeler yapmaktansa en güncel kurulum medyası ile son değişikliklere ulaşıyorsunuz. Güncel sürümlerimizde aldığımız geri bildirimler doğrultusunda hata düzeltmeleri ve talepleri uyguluyoruz. Mesela bu son sürümde, bazı donanımlarda uyku modundan çıkamama gibi sorunlar giderildi. Depolarda olmayan ve destek verilmeyen sürücüler güncellendi. Daha tutarlı kullanıcı yapılandırmaları öntanımlı yapıldı. Sürüm farkı olması hasebi ile görsellik ve zerafet odaklı Soner EKER kardeşimizin çektiği  fotoğraflar kullanıldı. 1 Yıldır vahşi kedileri tanıtıyorduk ve bu serinin ardından ülkemizin güzelliklerini tanıtan sürüm kod adları kullanmaya karar verdik. Bu doğrultuda kullanıcı dizini altındaki archman test dosyalarına örnek dosyalar koyduk (bu sürüm için Kız Kulesi ile ilgili materyaller).
Yapılandırmaları hazırlarken bellek kullanımını minimumda tutmak ve sistemin hızlı olması her zamanki önceliğimiz. Yine bu sürüm için giriş-login ekranında numlock pasif kalma sorununu ortadan kaldırdık. Ligtdm-gtk yerine görselliği artırmak için Ligthdm-slick kullandık. Calamares sistem yükleyici üzerinde kurulum ile ilgili optimizasyon yaptık ve 3.1.13 sürümünü kullandık. Aklımıza gelmeyen detayları da takip etmek için https://github.com/archman-os adresinde comitlere göz atabilirsiniz.

Disk bölümlerini bağlamak için şu bağlantıya bakabilirsiniz. http://archman.org/forum/index.php?topic=2209.msg16016#msg16016

Giriş ekranındaki görseli ise Giriş Ekranı uygulamasından yapabilirsiniz aşağıdaki gibi. (jpg uzantılı tercih ediniz)

Monitör yapılandırmalarınıza ise daha sonra kendim de çoklu ekran ile çalışma yaptıktan sonra döneceğim.

Geri bildirim için teşekkür ederim. Kolay gelsin.

archman.org - Bizi bilen iyi bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.!

 
Gönderildi : 07/05/2018 12:54 pm
(@tosunpasa)
Gönderiler: 39
Eminent Member
 

merhaba

verdiğin link ve youtube ile sıçramalar ile disks uygulamasında değişim yaparak...
buna umount edip ntfsfix ile check ettirip sonra yeniden mount etmek de değil.. maalesef sonuç değişmedi

4Tb lık disk seagate in 5400 lük bir diski skyhawk gibi ismi olacak. şuan evde olamadığım için tam serisini yazamıyorum. zaten bu disk den de doğrusunu söylemek gerekir ise hiç memnun kalmadım.
ssd ye win/linux sys install edip driver paketleri dahil bütün uygulamaları mümkün mertebe portable olarak çalıştırma hevesindeyim. buna skype dahil. linux de skype nin portable olarak kullanımı nasıl bilmiyorum. tabiki opt içine atılan firefox un da durumunu bilmiyorum ???? ben esr kullanıyorum ve maalesef hala pamac dan esr install edilemiyor. tar uzantılı indirip link vermiş arkadaşın anlatımı ile kurulum yapıyorum.
son model yazılım/cihaz gibi bir hevesim olmasa bile sürekli nb uma archman ın son serisini sıfır dan kuruyorum. burda size soru geliyor ..
archman her yayınladığınız iso dan kurulması ne kadar mantıklı ? kurulum yaptığımızı farzetsek bile sürekli tüm yazılım ve paketleri yeniden kurmak düzenlemek gerekiyor

acaba linux de bu tür bir app ve ayarları backup edip yeni iso dan kurulan OS a recovery etmek mümkün mü ?

dün akşam 120 lik ssd yi silip yeniden yükledim. aynı şekilde nb umu da bugün silip yükledim. nb da fazla bir sorun yaşamıyorum. sonuçda beklentilerim belli. ama ek monitör ünü denemedim.
intel 5500 vga sı var. default vga memory değeri tam nedir çözemedim. 32mb gibi rakamlar gördüm ama mantıklı da gelmedi. nb da 8gb ram var.

xrandr için sizden şunu rica edeceğim

780ti ekran kartım var. ve maalesef bu kart üzerinde 1 hdmi çıkışı  - 2 dvi ve 1 o hdmi a benzer vga çıkışı mevcut.
yaşadığım sorunun dvi-hdmi farkından olacağını düşünüyorum. ve diğer monitör için dvi kablosu alıp deneme yapacağım

youtube de arch ile hydra monitör bağlantısı yapmış bir paylaşım var. 2 ekran kartı ile yapmış sanırım. 7-8 adet monitör ile. tabiki oldukça dikkat çekici.
kendim klask genişletilmiş ekran ve birleştirilmiş ekran olarak çalışmak istiyorum.
kde nin tool ları var diyen oldu ama bana kde nin o windows menü yapısı veya simge benzerliği.. vede oldukça soğuk gelen yapısı itici geliyor.
xfce nin modüler tipli hali daha uygun gözüktü.
zaten linux de ençok ilgimi çeken yapısı 1 den fazla masaüstü desteği... ilk install aşamasında gelen yazılımları bile sorunsuz silebilmeniz.. modülerlik diyeyim

birçok arch dağılımları içinde hoş bir çalışma yapınız var.
ek eleştiriler yapayım
her ay ki dağıtımlar güzel yerlerimiz olacak kabul. kız kulesi dağıtımı, peki resimleri ? ücretsiz deviant dahil birçok yerde paylaşımlar var. iso içerisinde çok yer kaplamasa da insanlar görsellik düşkünüdür. boş bir wallpaper dizini ? deepin bile oldukça dikkat çeken resimler ile geliyor
enson iso larda boot-login-desktop da aynı resmi kullanmaya başladınız 🙁 zaman olduğunu biliyorum. misal kızkulesi dağıtımınızın boot unda klasik bir kızkulesi resmi ile desktop da ayrı bir resim.. wallpaper da galata vs de olabilir. kendime çok hoş bir İstanbul resim paketi oluşturdum. heralde birçok istanbul severi özellikle istiklal deki tramvay resmini çok seviyordur
eğer iso içerisine bunları eklerseniz yurt dışında hem İstanbul hemde Türkiye tanıtımında faideli olacaktır.

bir sürü youtuber var. maalesef adamların işi her yeni çıkan iso yu indirip sanal da kurulum yapıp aynı ekran ları tanıtmaları. yani gimp açarlar. firefox açarlar. vs vs klasik.. yeni ne var sorusuna kimse cevap vermez veremez. işleri de amaçları da o değildir. misal o arkadaşlara link atabilirsiniz çalışmanız paylaşılsın diye. geçen ay bir tanesi sizin iso yu video çekimi yapmış idi.

görsellik konusunda compiz i ve docky leri de ekleyebilirsiniz.
eski adı archmerge olan yazılım 2gb üstü iso paylaşıp içerisine de oldukça itici icon paketlerini koyup sonra bunları pamac dan silmek ile uğraşıyordum ve olmuyor idi. kendi forumunda bunu yazdım tabiki .....

en sevdiğim paketlerden bir tanesi conky. heralde bilip de kullanmayan yok diye düşünüyorum ben sonradan öğrendim ama maalesef deviant daki paylaşımları ekleme düzenlemesini bir türlü anlayamadım. son kullanıcı olarak büyük bir sorun benim açımdan

rica etsem Linux ve Arch sevenler... bu tür paylaşım yapmaları.. yani paylaşımlarını son kullanıcıya göre yapmaları mümkün mü ?

eğer herkes linux kullanmasını istiyor isek...

 
Gönderildi : 08/05/2018 7:09 am
tulliana
(@tulliana)
Gönderiler: 3510
Famed Member Admin
Konu başlatıcı
 

ben 2018.04 kullanıyorum nasıl yükseltebilirim bir üst sisteme

archman.org - Bizi bilen iyi bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.!

 
Gönderildi : 10/05/2018 7:04 am
tulliana
(@tulliana)
Gönderiler: 3510
Famed Member Admin
Konu başlatıcı
 

ben 2018.04 kullanıyorum nasıl yükseltebilirim bir üst sisteme

Archman yuvarlanan sürüm olduğu için sisteminizi güncellediniz mi son sürüme ulaşırsınız zaten.

archman.org - Bizi bilen iyi bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.!

 
Gönderildi : 10/05/2018 7:04 am
(@tosunpasa)
Gönderiler: 39
Eminent Member
 

merhaba

archman ı Thinkpad T450 serisi nb umda kurulu. daha önce çok dikkat etmez idim. önceki mesajında uyku modundan çıkamama sorunu giderildi yazını hatırlıyorum

şimdi. pilde veya power da iken nb dan uzaklaştığımda login ekranı geliyor. eğer kısa süre uzaklaşmış isem ilk password yazmam ile login oluyorum. ama saatlerce süren bir uyuma ise enaz 3 kere login olmam gerekiyor

herhangi bir ayar değişimi yapmadım. 120 lik diske kurulum yaptım. default ayarlar yüklü sadece program ekledim çıkarttım. ve günlük güncellemeleri yaptırıyorum

 
Gönderildi : 15/05/2018 5:14 am
(@taha_eslik)
Gönderiler: 13
Active Member
 

Elinize sağlık Ubuntu,Debian,Fedora da yaşadığım ve bir türlü çözüm bulamadığım  wifiye bağlanınca donma problemini yaşamamış olmanın sevinciyle yazıyorum.

 
Gönderildi : 17/05/2018 8:27 pm
tulliana
(@tulliana)
Gönderiler: 3510
Famed Member Admin
Konu başlatıcı
 

merhaba

archman ı Thinkpad T450 serisi nb umda kurulu. daha önce çok dikkat etmez idim. önceki mesajında uyku modundan çıkamama sorunu giderildi yazını hatırlıyorum

şimdi. pilde veya power da iken nb dan uzaklaştığımda login ekranı geliyor. eğer kısa süre uzaklaşmış isem ilk password yazmam ile login oluyorum. ama saatlerce süren bir uyuma ise enaz 3 kere login olmam gerekiyor

herhangi bir ayar değişimi yapmadım. 120 lik diske kurulum yaptım. default ayarlar yüklü sadece program ekledim çıkarttım. ve günlük güncellemeleri yaptırıyorum

şuraya bakınız http://archman.org/forum/index.php?topic=2730.msg18401#msg18401

archman.org - Bizi bilen iyi bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.!

 
Gönderildi : 18/05/2018 6:42 am
Paylaş:
Translate »