Türkiye
Az konuş, çok çalış..

Forum

Archlinux açıldıkta...
 
Bildirimler
Tümünü temizle

[Çözüldü] Archlinux açıldıktan sonra siyah ekran ve çarpı işareti

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
467 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Arkadaşlar öncelikle Selamün Aleyküm!

 

Archlinux açıldıktan sonra bazen siyah bir çarpı işareti çıkıyor. Pencere yöneticisi açılmıyor.

 

Ctrl-Alt-F tuşları ile uç birime düşüyor.

 

Tekrar sıfır kurulum yaptık ama sorun devam etti.

 

Mkinitcpio ayarlarını değiştirdik. İlk bellek dosya sistemi için Booster isimli farklı bir yazılım kullandık.

 

Ama sorun düzelmedi.

 

Bu konuda fikri olan var mı acaba? Teşekkürler.

 

 

Öz konuş, az çalış.

4 Yanıt
0

Grafik kartınız tam olarak desteklenmiyor olabilir veya arch linux yönergelerine göre yapılandırmanız gerekebilir. Güncel sürüm 2024.04.11 ile tekrar kontrol edebilirsiniz dilerseniz.

archman.org - Bizi bilen iyi bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.!

0
Konu başlatıcı

Farklı bir dağıtıma mı geçiş yapsak diye OpenBSD, Crux, Pardus ve Manjaro kurulumu yaptık.

 

Crux'ta kurulum başarılı idi. Ancak ağ kartını çekirdeğe gömmek gerekiyormuş. Uzun sürdüğü için gözümüz kesmedi.

Pardus kurulum tamamlandı. Grub açılmadı.

Manjaro'yu iki defa kurduk.

Nedenine gelince ilk kurulumdan bir süre sonra Manjaro'da aynı hatayı aldık.

 

Gnome için geliştirme amaçlı kullanılan Builder isimli bir yazılım var.

 

Bu yazılım flatpak kullanıyor. Flatpak kurulumdan sonra aynı hatayı almaya başladık.

 

Bu yazılım kurulumda boot dizininde bulunan initramfs*.img kütüklerini değiştiriyor.

 

İkinci Manjaro kurulumdan sonra 10 defa tekrar başlattık. Sistem açıldı.

 

Tekrardan Arch Linux kurup initramfs*.img kütüklerini yedekledik.

 

Muhtemelen ekran kartı pek iyi desteklenmiyor olabilir.

 

Ancak oldukça uzun süredir Arch Linux kullanıyoruz. Bazı makinelerde farklı işletim sistemleri kuruludur.

 

Muhtemelen sonradan ortaya çıkan bir yazılım hatası, açık vs. olabilir.

 

Güncellemesiz Arch Linux iyi çalışıyor 😉

Öz konuş, az çalış.

0
Konu başlatıcı

Anlaşıldığına göre bu sorunun flatpakla ilgisi yok.

 

Gönderen: @erdem

Tekrardan Arch Linux kurup initramfs*.img kütüklerini yedekledik.

 

Sıfır Arch Linux kurulumunda da bu sorun tekrar etti.

 

Ancak bu sorun Wayland'da değil  X sunucusunda oluyor. Gdm'den otomatik olarak kullanıcı girişi açık iken oluyor.

 

Sonra Gentoo, Pisi, Solus ve daha da farklı dağıtımları sınadık.

 

Şimdi Archlinux tabanlı bir dağıtım olan Arcolinux kuruludur.

 

Bildiğimiz kadarıyla henüz bu hata tekerrür etmedi.

 

Budgie masaüstünde sadece örneğin Ctrl - Alt - Ç tuşları ile Unicode karakterlerle oluşturduğumuz kısayollar çalışmıyor.

 

Gnome üzerinde çalışıyor.

 

Öz konuş, az çalış.

0
Konu başlatıcı

Gönderen: @erdem

Şimdi Archlinux tabanlı bir dağıtım olan Arcolinux kuruludur.

 

Bildiğimiz kadarıyla henüz bu hata tekerrür etmedi.

 

Sorun Arcolinux üzerinde de tekrarlandı. Hatırlayabildiğim kadarı ile Pisi Linux üzerinde bile oluştu.

 

Anlaşıldığına göre bu hata Gnome ve X sunucusu beraber kullanıldığında ortaya çıkıyor.

 

Arcolinux üzerinde Budgie masaüstüne geçtik.  

Öz konuş, az çalış.

Paylaş:
Translate »