Türkiye
Az konuş, çok çalış..

Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

(ÇÖZÜLDÜ) ekran çözünürlüğü

16 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
5,418 Görüntüleme
(@sinan-57)
Gönderiler: 31
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Eski bilgisayarıma ekran kartından dolayı (sis771/671) manjaro yüklenemedi.Dün antergos openbox kurulumunu yaptım.Fakat açılışta ekranım 640x480 olarak geldi.Pencereler ekrana sıgmıyor.Bunu nasıl 1024x768 yaparım.X11 klasörlerine baktım ilgili dosyayı göremedim.Birde askıdan sonra ekran uyanmıyor.Çözünürlükle ilgili birşeyler buldum ama forumdan gelecek yardımı bekliyecegim.Buldugum çözümler yabancı kaynak oldugu için fazla birşey anlasılmıyor.

 
Gönderildi : 11/04/2016 3:10 pm
(@sinan-57)
Gönderiler: 31
Eminent Member
Konu başlatıcı
 
xrandr
xrandr: Failed to get size of gamma for output default
Screen 0: minimum 640 x 480, current 640 x 480, maximum 640 x 480
default connected 640x480+0+0 0mm x 0mm
  640x480      73.00*
cvt 1024 768
# 1024x768 59.92 Hz (CVT 0.79M3) hsync: 47.82 kHz; pclk: 63.50 MHz
Modeline "1024x768_60.00"  63.50  1024 1072 1176 1328  768 771 775 798 -hsync +vsync
[sinan@fuji ~]$ cvt 1024 768

not:arandr'dan birşeyler yaplamıyor.

 
Gönderildi : 11/04/2016 3:21 pm
 ata
(@ata)
Gönderiler: 2110
Noble Member
 
xrandr

çıktısına bakalım

Suskunluğum asaletimdendir,her lafa verilecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım laf mı ? diye bir de söyleyene bakarım adam mı ? diye

                        

 
Gönderildi : 11/04/2016 3:44 pm
(@sinan-57)
Gönderiler: 31
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Xrandr çıktısını vermiştim.sadece 640x480 görünüyor.Failed diye başlıyor.cvt 1024 768 çıktısıda var. kot etiketi yapıştırırken hata olmuş

 
Gönderildi : 11/04/2016 4:31 pm
 ata
(@ata)
Gönderiler: 2110
Noble Member
 
cvt 1024 768 

Suskunluğum asaletimdendir,her lafa verilecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım laf mı ? diye bir de söyleyene bakarım adam mı ? diye

                        

 
Gönderildi : 11/04/2016 4:33 pm
(@sinan-57)
Gönderiler: 31
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Daha önce zorinos ve lubuntu sürümlerinde aynı problemi etc/x11 klasörü içersine xorg.conf dosyası ekleyerek çözmüştüm.Arch tarafında'da bu tür çözümler var,ama o dosyayı nasıl edinirim bilemiyorum.Lubuntunun dosyasını eklesem olurmu acaba

 
Gönderildi : 11/04/2016 4:41 pm
(@sinan-57)
Gönderiler: 31
Eminent Member
Konu başlatıcı
 
cvt 1024 768
# 1024x768 59.92 Hz (CVT 0.79M3) hsync: 47.82 kHz; pclk: 63.50 MHz
Modeline "1024x768_60.00"  63.50  1024 1072 1176 1328  768 771 775 798 -hsync +vsync
 
Gönderildi : 11/04/2016 4:43 pm
 ata
(@ata)
Gönderiler: 2110
Noble Member
 
xrandr --newmode "CUSTOM"  63.50  1024 1072 1176 1328  768 771 775 798 -hsync +vsync
xrandr --addmode VGA1 "CUSTOM"

xrandr --output VGA1 --mode "CUSTOM"

Suskunluğum asaletimdendir,her lafa verilecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım laf mı ? diye bir de söyleyene bakarım adam mı ? diye

                        

 
Gönderildi : 11/04/2016 4:57 pm
(@sinan-57)
Gönderiler: 31
Eminent Member
Konu başlatıcı
 
[sinan@fuji ~]$ xrandr --newmode "CUSTOM"  63.50  1024 1072 1176 1328  768 771 775 798 -hsync +vsync
xrandr: Failed to get size of gamma for output default
[sinan@fuji ~]$ xrandr --addmode VGA1 "CUSTOM"
xrandr: Failed to get size of gamma for output default
xrandr: cannot find output "VGA1"
[sinan@fuji ~]$ xrandr --output VGA1 --mode "CUSTOM"
xrandr: Failed to get size of gamma for output default
warning: output VGA1 not found; ignoring
[sinan@fuji ~]$

 
Gönderildi : 11/04/2016 5:21 pm
 ata
(@ata)
Gönderiler: 2110
Noble Member
 
xrandr -q

komut ile vga ya bakıp ona göre duzenle ayrıca bu kart linux tarafında destek alıyor mu

Suskunluğum asaletimdendir,her lafa verilecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım laf mı ? diye bir de söyleyene bakarım adam mı ? diye

                        

 
Gönderildi : 11/04/2016 5:24 pm
(@sinan-57)
Gönderiler: 31
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Bu karta linux destegi var. Aynı bilgisayara ubuntu,zorin,debian,antix,android,trisguel,Q4os,opensuse,fedora,bodhi,gibi kurulumlar yaptım.Sadece lubuntu ve zorinos'da aynı sorunu yaşadım.Çözümüde xorg.conf dosyası ile olmuştu.

 
Gönderildi : 11/04/2016 5:53 pm
(@mgundogdu)
Gönderiler: 661
Honorable Member
 

sisctrl paketini kurun video modu için, bir de config dosyasi hazirlamayi deneyin linke bakarak;

https://wiki.archlinux.org/index.php/SiS#SiS_671_card

Bilgi insanlığın malıdır. Bir grubun ya da kişin değil!

 
Gönderildi : 11/04/2016 6:09 pm
(@sinan-57)
Gönderiler: 31
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

@mgundogdu...arch wikide önerilen yazılımları yükleyince sorun çözüldü.Teşekkürler.
çözüldü etiketini bulamadım.Değiştir seçeneğinde görünmüyor.

 
Gönderildi : 11/04/2016 6:56 pm
(@mgundogdu)
Gönderiler: 661
Honorable Member
 

Ilk konu basliginizin onune cozuldu yazabilirsiniz 🙂 Iyi forumlar.

Bilgi insanlığın malıdır. Bir grubun ya da kişin değil!

 
Gönderildi : 11/04/2016 7:21 pm
 ata
(@ata)
Gönderiler: 2110
Noble Member
 

bu defalık ben işaretleyeyim

Suskunluğum asaletimdendir,her lafa verilecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım laf mı ? diye bir de söyleyene bakarım adam mı ? diye

                        

 
Gönderildi : 11/04/2016 8:09 pm
Sayfa 1 / 2
Paylaş:
Translate »