Bunun bir çözümü var mı arkadaşlar?
Bahsettigin uygulamanın resmini alıp foruma aktarırsanız bir fikir sahibi olabilir, buna dayanarak çözüm sunabiliriz.
Bu görüntüler kde için normaldir. ( Burada Manjaro ile ilgili bir sorun yok ) Kişisel olarak kde'den soğumama neden oldu. Gnome ve Xfce de bu tarz görüntüler yoktur.
@zlayer,
Sistemimde iki Arch Linux bölümünden birinde sadece KDE var.
Ekran görüntülerimiz tamamen aynı..
KDE masaüstünü ilgilendiren GTK paketlerini yükledikten sonra sistem ayarlarından görünümü istediğimiz hale getirebiliriz.
Aksi halde sade KDE ile elde edilecek görüntü ekran görüntülerindeki gibidir..
Uygun zamanda bu konuya tekrar yazacağım.
Şurdaki bağlantıda çözümü var arkadaşlar. http://archtr.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=421 Bunlarda gönderdiğim resimlerin yeni halleri :
Bu sorun sayesinde Rekonq gibi harika bir KDE web tarayıcısı tanıdım, ama malesef eklentileri sayesinde her zaman firefox benim vazgeçilmez tarayıcım olmuştur yine de öyle olacak.Tek bir kusuru var o da çok geç açılması.Qt ile yazılmış kde uyumlu firefox yok mu arkadaşlar kurabileceğimiz?Galiba sadece kde de sorun çıkartıyor firefox.Sistemim çok kötü de değildir abartmış olmayayım ama bir firefox açana kadar üç tane rekonq açılıyor.
Plasma programcık ekle seçeneğinden sistem sıcaklığınızı sürekli görebileceğiniz eklentiyi panele ekleyebilirsiniz. 🙂
Anlatıma Openbox kurulumu eklendi.
Arkadaşlar daha önce manjaro-net-0.8.1-x86_64.iso kalıbı ile kde kurmuştum bugün onu silip yine aynı kalıp ile gnome kurdum ama gdm açılmıyor.İlk kurulumdan sonra
systemctl enable gdm.service
komutunu verdim ve yeniden başlattım gdm gelmeden ekran parçalandı ve öylece kaldı.Gdm'yi kapatıp lxdm kurdum onu aktifleştirdim ama bu seferde hiçbir şekilde tepki vermiyor ve tty ekranında kalıyorum.Gnome ve gnome extra kurulumunu, nvidia ekran kartı kurulumunu herşeyi yaptım.Bu durumu çözmenin bir yolu var mıdır yoksa en güncel gnome kalıbını(rc) mı inidirip kurayım? Henüz final olmaması yüzünden rc'ye biraz soğuk bakıyorum ama yine de önerilere açığım.
@zlayer,
Final sürümümüz sadece 3 gün sonra geliyor.
Soruna gelecek olursak, KDM veya GDM gibi giriş yöneticilerini nasıl başlatıp etkinleştiriyorsak, aynı şekilde devredışı bırakmamız da gerekiyor.
GDM dan LXDM' a geçmek için şu yol izlenebilir.
#systemctl disable gdm.service #systemctl enable lxdm.service
Masaüstünün gelmediği durumlarda,
$startx
veya
#lxdm
komutları ile masaüstüne ulaşmayı deneyebiliriz, böylelikle yapılandırmaya masaüstü açıldıktan sonra devam ederiz.
Daha önceden aynı kalıpla kurulum yapmış ve kullanmışsınız. Sanırım kurulum yada yapılandırma kısmında eksik uygulamanız olmuş. Lxdm ile otomatik girişte yapabilirsiniz . Şu adımları takip edin:
Uçbirimden şu komutu girin,
sudo nano /etc/lxdm/lxdm.conf
komutunu girip ilgili dosyayı açın. Şöyle bir düzenleme yapın:
[base] ## uncomment and set autologin username to enable autologin autologin=KULLANICI ADINIZ
Daha fazla bilgi ve farklı giriş yöneticileri için bakınız: http://wiki.manjaro.org/index.php/LXDM_Auto_Login#Open_the_LXDM_Configuration_File
rc sürümünü ( 0.8.2 rc2 ) gönül rahatlığı ile kurup kullanabilirsiniz. Birde şu çıktıyı alalım:
systemctl list-unit-files | grep dm
@decent verdiğiniz kodları önceden de denemiştim ama olmuyor, startx dedğimde ''no screen found'' diye uzunca bir yazı çıkıyor içinde xorg falan geçiyor ama ben xorg kurulumu da yapmıştım ayrıca defalarca kurdum ben bunu niye böyle oldu anlamadım.Neyse o zaman son rc2 kalıbını indirip onu kurmayı deneyeyim.Daha sonra güncelleme ile final sürümüne geçebiliriz heralde değil mi?
Neyse o zaman son rc2 kalıbını indirip onu kurmayı deneyeyim.Daha sonra güncelleme ile final sürümüne geçebiliriz heralde değil mi?
Aynen dedigini uygula. 10 Kasım 2012 de final çıkması bekleniyor. Çok güncellemede olmaz hani.
İlk iletiye yeni netinstall kalıbındaki değişiklik belirtilmeli. Xorg paketleri yeni kalıpta yok.
sudo pacman -S xorg
Ayrıca ilk iletinin yoruma kapalı olarak bir nasıl belgesi şeklinde durması daha iyi olmaz mı?
Hatırlatman için teşekkür ederim @YFDogan. Uygun zamanda 0.8.5 yeni net kalıba göre anlatım hazırlayacağım. Bunu bitirdikten sonra digeri yoruma ve kullanıma kapatılacak.