Yeri burası mı tam kestiremedim.Eğer değilse, taşınabilir. 😉 Bir haber de benden olsun. 🙂
Arch Linux kullanmak istiyorsunuz, ama kurmak gözünüzü mü korkutuyor?O zaman Arch Anywhere ile tanışın.Arch Anywhere, Arch Linux kurulumunu tamamen kolaylaştıran, deneyimsiz kullanıcıların bile kolaylıkla kişisel bilgisayarlarına veya sanalmakineye kurulum yapmalarını sağlayan, Arch Linux tabanlı, açık kaynaklı bir proje.Projenin geliştiricisi Dylan Schacht.
Arch Linux, açık kaynaklı, hafif ve son derece özelleştirilebilir, yuvarlanan sürüm(rolling) modelini izleyerek, kullanıcılarının yeni kurulum yapmalarına gerek kalmadan, güncellemeler yoluyla, daima en yeni yazılım ve programları, kullanmalarını sağlayan bir dağıtım olarak ön plana çıkıyor.Ancak, Arch Linux'un özellikle kurulumu belli bir bilgi ve birikim gerektirmektedir ki, bu da bir çok kullanıcının gözünü korkutmaya yetiyor.
İşte bu noktada Arch Anywhere devreye giriyor ve bu zor olana kurulum sürecini oldukça kolaylaştırıyor.Arch Anywhere, kolay kurulum menüsü ile, her şeyi adım adım takip ederek kuruluma olanak veriyor.Bu sayede Arch Linux sisteme veya sanal makineye her şeyiyle eksiksiz bir kurulum imkanı tanıyor.
Arch Anywhere, hem 32bit, hem de 64bit desteği içeren; hem cd/dvd, hem de usb belleğe yazdırılabilen hibrit ISO dosyası halinde indirilebilyor.İndirmek için buradan yararlanabilirsiniz.Kurulumda çoklu dil desteği ve UEFI desteği de sunuyor.
Burada hemen şunu da belirtmekte fayda görüyorum: Arch Anywhere'in kurulum esnasında Türkçe dil desteği yok.Bu da zorunlu olarak sadece krulum için az seviye de de olsa İngilizce(veya kurulum ekranında desteklenen dillerden herhangi birini) bilmeyi zorunlu kılıyor.
Arch Anywhere ile ilgili yardım almak için forum sayfasından , facebook grubu sayfasından yararlanılabilir.
Ben kendim, Arch Anywhere ile Virtualbox üzerinde bir Xfce kurulumu gerçekleştirdim.Gayet kolay ve hızlı, sorunsuz bir kurulum gerçekleşti.Bir başka yazımda da Arch Anywhere ile Arch Linux kurmayı ele alacağım.Bu yazıda buluşmak dileğiyle...
Arch Linux Kurulumunu Kolaylaştıran Proje: Arch Anywhere
http://www.ogretmeniim.com/ - Öğretmeniim!Canım Benim
Videolarını buldum izledim, Architect Linux gibi bir çalışma olmuş. Kurulum kolaylığı bakımından birçok kullanıcıya fayda olabilir tabiki. Transifex üzerinde kayıtlı bir proje ise çeviri desteği veririm, bir bakayım.
archman.org - Bizi bilen iyi bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.!
Şurada dil dosyaları var cli sistem yükleyicisinin. İngilizce kaynak dosyadan çevirip göndermek lazım proje sorumlusuna. Çeviri de hayli uzun. Zaman ayırmak lazım. Yoğunluktan fırsat bulursam el atarım. Çeviri için başka katkıcılar da çıkar belki.
archman.org - Bizi bilen iyi bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.!
Bende architec ile lxde ve xfce kurulumu yaptım. Bu tür projeler Arch Linux camiasını fazlasıyla genişletecektir. Archkur projesi vardı biara galiba proje sonlandı. Güzel bir yazı olmuş paylaşım için teşekkürler.
OSmanLİnux.
-Xfce, Lxqt, Fluxbox-
Bir Arch Linux kullanıcısı ve severi olarak ben de bu tür projeleri takdir ediyor ve çoğalmasını sonuna kadar destekliyorum.Duyulması/duyurulması için de paylaşmanın güzel olacağını düşündüm.Ben teşekkür ederim.
Ayrıca teşekkürler tulliana.
http://www.ogretmeniim.com/ - Öğretmeniim!Canım Benim
Bende Architec ile kurduğum Arch Linux'u kullanıyorum. Bu gibi araçların dağıtımların yaygınlaşmasında büyük katkısı olacaktır. Anlatım için teşekkürler.
Architect geliştiricisi manjaro takım arkadaşlarımdan Carl Duff olduğu için, birikimini ve potansiyelini biliyorum ve daha verimli çalışma ortaya koyduğunu düşünüyorum.
archman.org - Bizi bilen iyi bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.!
Hocam kırmızı beyaz bir Arch'da fena olmaz hani. ;D
OSmanLİnux.
-Xfce, Lxqt, Fluxbox-
Detaylı isteklere bir müddet yol aldıktan sonra bakmayı düşünüyorum. Başlangıç aşamasında arc-anywhere ya da architecth tarzı kurulan bir arch-i3 veya arch-jwm ortaya çıkacak. Yakında birşeyler ortaya koyacağım. İş yoğunluğum dolayısı ile zaman uzayabilir ya da kısalabilir.
archman.org - Bizi bilen iyi bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.!
Hocam i3 ü herkes kullanamayabilir.
OSmanLİnux.
-Xfce, Lxqt, Fluxbox-
Amaç herkesin kullanmasından ziyade i3, jwm veya openbox farketmez, bu ortam üzerinden kullanıcının dilediği masaüstünü kolayca yüklemesi.
archman.org - Bizi bilen iyi bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.!