Gönderen Konu: DVI kablosu sorunsalı  (Okunma sayısı 900 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TosunPASA

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 39
  • Teşekkür: +4/-0
  • Masaüstü / Desktop Environment: Diğer
DVI kablosu sorunsalı
« : 30 Ekim 2017, 09:30:30 »
Merhaba

evdeki baby onboard kasama windows dahil birçok linux sürümü yükledim... mikropsoft da sorun yaşamadan FHD çözünürlük alıyor iken tüm linux lerde 1024 aldım..
intel 2500 serisi onboard ekran kartı ve sadece dvi çıkışlı ana kart
netdeki adımları izledim olmadı.. çıkan mesajları yorumlayamadım.. çünkü ne linux os adminliğim nede yazdırılan kodu karşılığını yorumlayacak bir tecrübem yok idi.. sonuçda ezbere iş yaptım...

neyse.. bir süredir kasanın akrasına bakıp duruyor iken aklıma kabloyu değiştirmek geldi.. doğru mantık
çünkü kablo nun girişinde kenardaki kertik in alt ve üstündeki 4 adet pin in olmadığını gördüm.... (ne işe yarıyor bu 4 pin ?)

be pin leri olan yedek kabloyu kullandım.. aslında yedek değil... 2 monitör var.. 1 tanesinde 3 port da var idi ama dvi kablo kullanıyordum.. diğer monitör e hdmi kablo taktım.. dvi kabloyu boşa çıkardım.. ve diğer monitör e pinli kablo taktım.. ve baby kasam artık fhd ekrana sahip

burda artık compiz sorunum var
store dan yükledim de... compiz i detaylı anlatan bir metin veya video var ise iyi olur..
tabiki compiz benim onboard intel 2500 ile ne kadar sorunsuz çalışabilir o da ayrı konu

2. nesil işlemci olması lazım... emin değilim. 23xx gibi cpu ve 2*2gb 1600 ram.

şimdi bir nal buldum... geriye 3 nal ile bir at kaldı.. aslında at varda ata binmesini ve tırısa sürmesini öğrenmek :)

selamlar herkese

Çevrimiçi tulliana

  • az laf, çok iş...
  • Proje Sorumlusu
  • Gelişmiş Üye
  • *****
  • İleti: 3159
  • Teşekkür: +133/-0
    • http://archman.org
  • Dağıtım / Distribution: Archman Linux
  • Sürüm / Release: devel
  • Ekran Kartı - Graphic Card: NVIDIA
  • Ekr. Kartı Sür. Graph.Dri: Sahipli yazılım
Ynt: DVI kablosu sorunsalı
« Yanıtla #1 : 06 Kasım 2017, 08:41:44 »
Sorunlarınızın sanal makine kullanımından kaynaklandığını düşünüyorum. Normal kurulum yapın ya da USB ile live olarak deneyin. Muhtemelen aynı sorunla karşılaşmayacaksınız.
http://archman.org - Bizi bilen iyi bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.!